Loading...
X

Profi online profilt! Cégkatalógusok, online profilok 2. rész

online catalógus

Folytatódik cikksorozatunk az online cégkatalógusokról, a megbízható és a kevéssé meggyőző marketing-ügynökségekről, átverésekről és megtévesztésekről. Ha nem olvastad a cikk első részét, kezd ott, majd térj vissza ide! Ajánljuk mindenkinek, de főleg vállalkozó szellemű vállalkozóknak!


Milyen szaga van egy átverésnek?

Összeállítottunk néhány hasznos tippet is, (kezdők és haladók részére egyaránt) hogy mire is kell figyelni nagyon, ha nem szeretnék, hogy kicsalják a zsebünkből féltve őrzött zöldhasú százasaikat.


Látogatottság – Vannak olyan cégkatalógusok is, melyek noha komplexnek ható, átlagon felüli információkat biztosítanak egy vállalkozásról, de sajnos mindez teljesen hiábavaló, hiszen az oldaluk látogatottsága rendkívül alacsony. Ne legyünk restek kikérni a látogatottsági statisztikákat sem, hiszen egy olyan oldaltól, ami havi szinten ezres, kétezres oldalmegnyitással tud csupán előrukkolni, nem várhatunk csodákat.

Robotikus jelenlét – Sok ügynökség generál kirívóan magas látogatottsági statisztikát robotok által. Ha arra leszünk figyelmesek, hogy a realitás talajától elrugaszkodott számokat puffogtatnak a szemünk elé, jobb ha elkezdünk kételkedni. Hiszen valljuk be őszintén, egy kisebb város autólakkozó műhelyének százezres látogatottsága havonta, egy picit irreális, nemde?!

Google jelenlét mindenhol! – Számtalan ügynökségnél bevett gyakorlatnak számit, hogy kulcsszavak szerint első helyen pozicionált vállalkozásokat keresnek fel (ahol a tulajdonos mit sem sejt önnön elhelyezkedéséről a Google találati listán) majd telefonon rábeszélik egy bombasztikus jó ajánlatra, mindössze 150-200 euróért egy hónap alatt felrepítik a csillagos égbe, a Google első helyére! A valóságban persze nem történik semmi, a pénzt szépen zsebre teszik, majd jön a telefon, hogy gratulálok, sikerült, ön első! Írja be ezt és ezt a kulcsszót, és nahát, ottvan!

Emberi jelenlét – Mindenképpen gyanús, ha valaki minimális információ bekérése nélkül is állítja, hogy hatékony marketing kampányt tud kínálni, mindenféle előzetes közös munka hiányában. Ha az általunk kinézett ügynökség nem kommunikál a vállalkozóval (azaz velünk) akkor máris okunk van kételkedni a cég hitelességében.


Mindebből világosan kitetszik, hogy vállalkozni egyáltalában nem könnyű, jól vállalkozni meg aztán pláne! Ahhoz, hogy úgy fusson az a bizonyos szekér, ahogy mi szeretnénk, nem csak rengeteg időre, energiára és pénzre, de odafigyelésre, türelemre és elővigyázatosságra is szükségünk van. Vállalkozó uraim és hölgyeim vigyázzanak, mert a jó reklámtól csak a félelem foszt meg, a rossz reklámtól pedig az ész!

0 Overall Score
0 Reader Rating: 0 Votes
Top