Loading...
X

Az online reklám 3 alapeleme

3 darts beledobva a céltábla közepébe

A kis- és középvállalkozások sikere javarészt azon áll vagy bukik, hogy milyen eredménnyel képesek a reklám modern marketing eszközeinek alkalmazására. Ez triviális példákon is megmutatkozik, mint az elhagyatott postaládákban tengődő reklám újságok és a faliújságra kiszögezett cetlik. Annak ellenére, hogy a reklám ilyen típusú eszközei rég idejétmúltak, a legtöbb vállalkozó tanácstalan az új, modern technológiák ismeretét illetően. A modernizáció első lépése pedig az online reklám, melynek három elengedhetetlen alappillére a minőség, az aktualitás és a láthatóság.


Businessman drawing Marketing Plan concept on blurred abstract background

1.Minőség – Egy sikeres vállalkozás napjainkban nem nélkülözhet egy jól átlátható és komplex internetes jelenlétet, legyen az egy jó honlap, egy banner vagy a hatékonyságot szintén növelő fizetett hirdetés. A minőségi, magas színvonalú marketing  kiindulópontja lehet egy dekoratív, de ugyanakkor letisztult weboldal, melyen a leghasznosabb információk mellett az általános cégleíráson túl pl.: az adott cég szolgáltatásainak számbavétele és referenciái is megtalálhatók.

2.Aktualitás – Manapság sajnos általánosan megfigyelt tendenciának minősül a cégek azon naív elképzelése, miszerint egy egyszeri befektetésnek hitt weboldal elkészítésétől túl nagy reményeket várnak, miközben az oldal gondozására, a keresőoptimalizálásra és a folyamatos online piaci jelenlétre nem fordítanak elegendő odafigyelést. Ezért is fontos az internetes reklámok természetéből adódó permanens megújulás. Ennek legproduktívabb eszköze pedig nem más mint a tartalom folytonos aktualizálása.

3.Láthatóság – Szomorú hír a letűnt idők embereinek: a már említett nyomtatott reklám anyagok ár-érték aránya szinte előrevetíti egy-egy cég szomorú jövőjét, miközben a felzárkózás ebben a rohamosan fejlődő világban az üzleti élet alapkövetelménye.  Jelenleg minden óriásplakát és szórólap szinte hiábavalónak minősül ha a Google találati listáján csúfos helyet foglalunk el, melyen semmi más nem segíthet, mint az: online marketing.


Az online reklám nem divat és nem trend, hanem pótolhatatlan eszköz, ha célunk nem csak egy vállalkozás fenntarthatósága, hanem eredményessége is. A hagyományos reklám eljárásai a korszerűtlenség mellett legtöbbször hatástalanok is, hiszen az interaktív média reklámai – időt és teret áthidalva – képesek egy izgalmasabb és vonzóbb jövőt mutatni.

0 Overall Score
0 Reader Rating: 0 Votes
Top