Loading...
X

Versenyképesség tippek

online reklám előre

Noha mindenki érdeke a fennmaradás lenne, a folytonos szelekció által megfogyatkoznak a kis- és nagyvállalkozások, sokuk pedig végleg jobblétre szenderül. Ha mi akarunk lenni az utolsó mohikánok, vállalkozásunk versenyképessé tételére nagy energiákat kell fordítanunk. De hogy hogy tudjuk ezt elérni? Összefoglaltunk néhány bombajó és hasznos tippet!


Szakértelem a titkos varázsszó! – A piacképességet számtalan tényező befolyásolja, de a hozzáértés olyan érték, mely napjainkban is meghozza a várt elismerést. Vegyünk csak egy triviális példát: sokszor akár magasabb árfekvésű termékeket is jobb szívvel veszünk meg, ha objektív értéktöbbletet látunk benne a piacon található más, hasonló termékekkel szemben. Fontos, hogy ne versenytársaink negatívumait tolmácsoljuk vevőkörünk felé, hanem a saját szolgáltatásainkkal járó előnyöket!

Szolgálatkészség, udvariasság, figyelmesség – Noha elsőízben apróságnak tűnhet, vállalkozásunk versenyképességét nagyban növelheti a vevők irányában tanúsított magatartásunk. Manapság csaknem ugyanolyan riasztó lehet a vevő számára egy erőszakos eladói attitűd, mint egy ignoráns vagy modortalan viselkedési minta. Valljuk be őszintén: mindannyian szívesebben térünk vissza saját újságárusunkhoz, aki minden napunkat jó kívánságokkal indítja vagy a jól megszokott henteshez, aki összeráncolt homlokkal jelzi, ma miből nem kérünk!

Műveld, tájékoztasd, tiszteld! – Sok vállalkozó feledkezik meg arról a tényről, hogy vevők nélkül bizony nehéz volna az élet! Ezt a gondolkodásmódot képviselő versenytársaink ellenében becsüljük meg vásárlóinkat, sőt mi több, műveljük őket! Egy-egy adás- vételi találkozóból bármikor válhat egy jó beszélgetés, amikor is lehetőségünk adódik rávilágítani a legújabb piaci trendekre, szóba hozni új termékeinket vagy egyszerűen rákérdezhetünk, hogy szolgál a legutóbb vásárolt termék, elégedettnek bizonyult-e a vevőnk? Vállalkozásunk versenyképessége nagy mértékben fejlődhet, ha széles spektrumban elvárásokat támasztó, tudatos vevőkört tudunk formálni, akiknek igényeit, nem más, mint önnön cégünk tudja kielégíteni!

Kötődés mint végső cél – Az elégedettség nagy úr, s noha nem könnyű elérni, tartsuk szem előtt, hogy vevőink olyan átlagemberek, akik a hétköznapok forgatagában, megannyi problémával a hátukon kifejezetten szeretnének hűséget fogadni egy-egy szolgáltatás, vagy termék apropóján, hiszen olyan pozitív érzületek társulnak mindehhez, mint az állandóság, a biztonságérzet vagy a bizalom. Ha egy vásárló elégedettnek bizonyul, sokszor mindenféle befolyásolás hiányában is, önként és dalolva adja hírünket, promotálja vállalkozásunkat.

0 Overall Score
0 Reader Rating: 0 Votes
Top